fbpx

Ontwikkeling Final Fantasy XVI zit in laatste fase

final fantasy 16

Square Enix heeft bevestigd dat de ontwikkeling van Final Fantasy XVI zich momenteel in de laatste bevindt. Een statement van producent Naoki Yoshida en regisseur Hiroshi Takai onthult dat het team volop bezig is met de laatste loodjes.

Hoewel Final Fantasy XVI gepland staat voor zomer 2023, is het ontwikkelingsteam nu al bezig met het pletten van de laatste bugs en de optimalisatie (zoals stabiliseren van framerate en dergelijke). Vaak is het een proces dat enorm veel tijd in beslag neemt, al is de releasedatum niet in gevaar. Toshida en Takai geven immers dat alles vlotjes verloopt.


Zo schrijft Yoshida dat het team door de laatste bocht heen is en een laatste sprint naar de finish trekt. Ook Takai is enthousiast. Zo meldt de regisseur dat de game langzaam, maar zeker afgewerkt wordt, gezien het team volop focust op debugging en finale aanpassing.

Ook met het eindresultaat is Takai tevreden: “Nu de game stilaan één groot geheel wordt, merken we dat het een echte speciale ervaring wordt”.

Daar lijkt het wel op, want de nieuwe trailer ziet er bijzonder goed uit.

Final Fantasy XVI verschijnt volgende zomer exclusief op PlayStation 5.

Een reactie achterlaten