fbpx

Ontwikkelaar herlanceert DayZ met gloednieuwe engine

Als we ontwikkelaar Bohemia Interactive mogen geloven dan wordt 2018 het jaar van DayZ. In een interview vertelde Eugen Harton, de lead producer, dat de game zo goed als gereboot wordt. Wat we daaronder concreet mogen verstaan? Een nagelnieuwe engine die het spel drastisch verbetert.

De nieuwe versie van de first-person shooter verschijnt al over enkele weken op pc. Later dit jaar zal het spel verschijnen in Game Preview op Xbox. Of dit betekent dat het spel Early Access gaat verlaten? Dat wilde Harton nog niet bevestigen.


Met de relaunch hoopt de ontwikkelaar dat ze meer mensen kunnen bereiken. Toch blijven ze met beide voeten op de grond en begrijpen ze dat het spel niet aantrekkelijk is voor iedereen. Waar ze wel zeker van zijn: DayZ moet zijn hoogtepunt nog bereiken.

Het ontwikkelingsproces van DayZ liep niet van een leien dakje. Het hardcore survivalspel kwam in 2013 uit voor Early Access. Toen zei ontwikkelaar de dat het spel ‘op een bepaald tijdstip’ naar Xbox One zou komen. Die release lijkt nu eindelijk dichterbij te komen. Een PS4-versie werd getipt in 2014, maar daar wordt nu geen woord meer over gerept.

Een reactie achterlaten