fbpx

Bedenker DayZ onthult grensverleggende survivalgame Icarus

Ontwikkelaar Dean Hall, bekend van zombiegame DayZ, heeft met zijn studio Rocketwerkz zijn nieuwe survivalgame Icarus onthuld. Die wordt volgens de maker een behoorlijk ambitieuze titel die de bestaande mechanismen van het survivalgenre op zijn kop zet.

Zo zak je in Icarus af naar een planeet waar de mensheid een nieuwe grondstof ontdekt heeft. De verkoop van deze Exotics is bijzonder lucratief, al is het niet de simpelste grondstof om te ontginnen. Het leven op de planeet die het goedje huist, is namelijk enorm hard.


In de game word je dan ook vanuit een ruimtestation op de planeet gedropt en heeft elke excursie een deadline. Aan jou om te bepalen welke tools je meebrengt om te overleven en welke grondstoffen je mee terug neemt als je trip erop zit. En als je niet tijdig terugkeert? Dan kan het wel eens heel gevaarlijk worden op de planeet.

Cool is dat elke excursie een variabele deadline heeft, van enkele dagen tot weken en zelfs maanden. Bovendien kan je de missies ondernemen met maar liefst acht spelers. Doel is om te overleven op de planeet door beschutting en levensvoorzieningen te bouwen, maar ook om genoeg Exotics te verzamelen zodat je algemene vooruitgang boekt.

Een survivalgame in een managementgame dus. En daarbij zal je natuurlijk moeten wikken en wegen hoe je alles het best aanpakt.

Op 8 april toont Rocketwerkz de eerste gameplay, die je op Twitch kan bekijken. De mysterieuze onhullingstrailer kan je hierboven checken. Momenteel is Icarus enkel in ontwikkeling voor pc.

Een reactie achterlaten