fbpx

Ontwikkelaar Helldivers 2: ‘Je mag microtransacties nooit opdringen aan spelers’

helldivers 2

Dat Helldivers 2 hard aan het scoren is, is een understatement. Zo haalde de scifi shooter al een piek van meer dan 150.000 gelijktijdige spelers. Volgens de ontwikkelaar is dat vooral dankzij de intense gameplay en een slimme aanpak van microtransacties. Ontwikkelaars moeten het recht op microtransacties immers eerst verdienen.

Veel uitgevers proberen een winstgevende live service game op de markt te brengen, maar weinigen slagen erin. Volgens de baas van Arrowhead Game Studios Johan Pilestedt is het nochtans eenvoudig: spelers moeten de optie hebben om de game te kunnen steunen door items aan te schaffen, maar ze mogen nooit gedwongen worden.


Arrhowhead ziet er dan ook dan ook sterk op toe dat Helldivers 2 nooit pay-to-win wordt. De items die je kan kopen zijn puur cosmetisch, waardoor alle spelers min-of-meer altijd dezelfde ervaring krijgen. Met of zonder microtransacties.

Ook niet onbelangrijk volgens Arrowhead: de game is niet full price en kost maar 39,99 euro. Daarnaast zijn de prijzen voor de items niet duur: voor een harnas betaal je tussen de 2 en 5 euro.

Heb jij ‘m al gespeeld?

Een reactie achterlaten