fbpx

Ontwikkelaar Days Gone werkte aan Uncharted voor PS5

uncharted

Ontwikkelaar Bend Studio heeft twee bewogen jaren achter de rug, als we een onderzoek van journalist Jason Schreier via Bloomberg. Zo ondersteunde de studio niet alleen Naughty Dog bij een multiplayer project, maar is de ontwikkelaar ook gestart aan de nieuwe Uncharted voor PS5.

Toen Sony de pitch voor een sequel van Days Gone weigerde, werd een deel van het personeel overgeplaatst naar Naughty Dog. De werknemers die achterbleven bij Bend, kregen vervolgens de opdracht om een nieuwe Uncharted game te maken voor PS5, onder begeleiding van Naughty Dog. Niet zo verrassend, gezien de studio ook al Uncharted: Golden Abyss op zijn naam had staan.


Heel wat personeelsleden bij Bend Studio waren echter niet akkoord met de leidende rol van Naughty Dog. Tal van werknemers verlieten studio, dus vroeg de leiding van Bend om van het project afgehaald te worden. De studio vreesde namelijk voor een mogelijke fusie met Naughty Dog.

Sindsdien werkt Sony Bend aan een eigen project, al is het niet duidelijk wat. Ook is niet zeker of het nieuwe Uncharted project het levenslicht zal zien, aangezien het voorlopig in de koelkast gestopt werd. Volgens Jason Schreier is al het voorbereidend werk voor die game wel afgerond.

Een reactie achterlaten