fbpx

Ontwikkelaar Baldur’s Gate 3 werkt aan twee nieuwe games

Baldur's Gate 3

De Belgische ontwikkelaar Larian Studios, bekend van Baldur’s Gate 3, werkt aan twee nieuwe projecten. De nieuwe games vallen niet onder een licentie en zijn gebaseerd op eigen franchises van de studio. Welke? Dat wilde de studio nog niet kwijt.

Oprichter Swen Vincke liet vorige maand al vallen dat Larian Studio de wereld van Dungeons & Dragons achter zich laat om iets volledig nieuws te proberen. In een update op de Steampagina van Baldur’s Gate 3 heeft de studio die uitspraak kort toegelicht.


Zo schrijft Larian dat het een droom was om Baldur’s Gate 3 te ontwikkelen. Toch zal de game geen expansies of uitbreidingen meer krijgen. En ook zal Larian zich niet bezighouden met Baldur’s Gate 4.

De ontwikkelaar haalt aan dat hij al sinds 1996 onafhankelijk is van grote uitgevers. En dat betekent dat Larian de vrijheid heeft om te gaan waar de creatieve wegen de studio leiden. Daarom kozen ze om eigen franchises verder te ontwikkelen.

De studio heeft op dit moment twee nieuwe projecten in de maak waar het zeer enthousiast over is. Helaas kan Larian nog geen details lossen. Wel teasede Swen Vincke alvast dat beide nieuwe projecten de beste games zijn die Larian ooit gemaakt heeft. Beter dan Baldur’s Gate 3? Dat moet verdomd goed zijn.

Uiteraard zal Larian ook de status van het Baldur’s Gate 3 voorlopig nog een tijdje in ’t oog houden om updates door te voeren waar nodig.

Recent won Baldur’s Gate 3 de prestigieuze BAFTA Game Award voor beste game van 2023.

Een reactie achterlaten