fbpx

Nooit eerder geziene gameplay van geannuleerde Star Wars 1313 duikt op

De kans is klein dat uitgever EA het geannuleerde Star Wars 1313 terug oppikt. Nochtans had de actiegame best cool kunnen zijn. Dat blijkt uit gelekte gameplay footage die op YouTube is opgedoken. In de video zien we Boba Fett aan het werk, de premiejager die onlangs zijn eigen tv-serie kreeg op Disney+.

De gameplayvideo van Star Wars 1313 trapt af op Level 1313, een ondergrondse hub in de stad Coruscant, waar het hoofdkwartier van de Jedi gelegen is. Daarna schakelt de video over op een achtervolging over de wolkenkrabbers van diezelfde stad.


Merk op dat de meeste texturen tijdens de achtervolging ontbreken. Dt zijn duidelijk beelden van een titel die nog in ontwikkeling was, al vertelt de gameplay ons behoorlijk wat. Zo valt de inspiratie van Uncharted niet te ontkennen. Gezien Uncharted 2 regisseur Amy Hennig ooit verbonden was aan het project, is ook dit misschien geen verrassing.

Uiteraard zullen we Star Wars 1313 nooit meer te spelen krijgen, want in 2012 zette LucasArts de ontwikkeling stop. Al krijgen we de komende jaren geen tekort aan Star Wars-games nu Disney de licentie heeft opengesteld voor verschillende uitgevers.

Zo maakte EA onlangs bekend niet minder dan drie verschillende Star Wars-games in ontwikkeling te hebben, waaronder een vervolg op Jedi: The Fallen Order. Ubisoft Massive werkt dan weer aan een Star Wars openwereldgame.

Een reactie achterlaten