fbpx

Nog geen plannen voor Bloodborne 2

From Software

Wie zit te wachten op een sequel voor Bloodborne, zal allicht nog een tijdje geduld moeten uitoefenen. Grote baas van From Software en regisseur van de game, Hidetaka Miyazaki, heeft in een interview met Gamespot laten weten dat de beslissing niet bij hem ligt.

Miyazaki besprak verscheidene elementen van zowel Dark Souls als Bloodborne, maar wilde duidelijk maken dat hij niets van een Bloodborne-sequel af weet:


“Kijk, helaas, is het helemaal niet aan mij om dat te beslissen.”

Miyazaki heeft gelijk, want de rechten van Bloodborne zijn in handen van Sony en niet van de studio zelf. Hetzelfde geldt voor de rechten van Demon’s Souls, de eerste Souls game van From Software waar ook de Dark Souls-trilogie op gebaseerd is.

Vreemd is uiteraard dat Sony nog steeds geen sequel aangekondigd heeft, gezien de populariteit van de game onder de Souls-titels. Ook voor Miyazaki zelf is de game iets bijzonders:

“Als ik zou moeten zeggen welke mij het meest bijbleef… moet dat Bloodborne zijn. Die greep mij het meest. Ook omdat ik geloof dat ik die game kon maken zoals ik hem bedoeld en gewild heb.”

From Software sleutelt momenteel aan Elden Ring, de actie-RPG waar ook de auteur van Game of Thrones heeft meegewerkt.

Zou jij Bloodborne 2 zien zitten? Of toch liever een andere game van de studio?

Een reactie achterlaten