fbpx

No Man's Sky ontwikkelaar krijgt doodsbedreigingen

Het uitstel van No Man’s Sky schoot bij veel gamers in het verkeerde keelgat. Sinds de aankondiging van het nieuws kreeg ontwikkelaar Hello Games al verscheidene doodsbedreigingen. Oorspronkelijk was de game gepland voor 21 juni, maar de studio krijgt de game niet speelklaar tegen die dag.

Enige oplossing was een uitstel en daar zijn veel fans niet mee opgezet. Sommigen stuurden doodsbedreigingen naar bedenker Sean Murray. Toch ligt Murray ligt er niet wakker van. Hij trok naar Twitter en benaderde de doodsbedreigingen met een komisch weerwoord:


Het uitstel werd oorspronkelijk gelekt door de website Kotaku. De journalist die het bericht op de website plaatste, Jason Schreier, kreeg ondertussen ook al enkele boze mails:

Even later werd het nieuws ook officiëel bevestigd door Sean Murray, die meeleeft met de fans:

“Wij snappen heel goed dat dit zeer teleurstellend nieuws is. Deze game ontwikkelen is een van de moeilijkste en meeste complexe dingen die ik ooit gedaan heb, maar we zijn er bijna. Af en toe moeten we harde beslissingen nemen. Het universum van No Man’s Sky is enorm. Groter dan je je kan voorstellen. Dit is het soort game dat nooit eerder gemaakt werd. Toch wordt het nu een realiteit door de inspanning van een klein team dat gebukt gaat onder massieve verwachtingen.”

Daarin heeft Sean Murray volledig gelijk. Liever wat langer wachten op een goed afgewerkte game, dan een spel dat te snel in de rekken belandt en een compleet misbaksel is. Wij hebben enkel respect voor een team dat met zo weinig mensen zo’n grootse game wil creëren.

Een reactie achterlaten