fbpx

Nintendo veroordeelt wantoestanden bij Activision Blizzard

nintendo activision

In navolging van PlayStation en Xbox, heeft ook Nintendo zich uitgesproken over de aanslepende controverse rond Activision Blizzard. Zo noemde Doug Bowser, de grote baas van Nintendo Amerika, de situatie bij de uitgever van onder andere Call of Duty erg verontrustend.

Bowser uitte de woorden via een interne email die Fanbyte kon inkijken. Allicht werd het bericht verstuurd naar alle werknemers van Nintendo. Een kort citaat uit de email:


“Along with all of you, I’ve been following the latest developments with Activision Blizzard and the ongoing reports of sexual harassment and toxicity at the company. I find these accounts distressing and disturbing. They run counter to my values as well as Nintendo’s beliefs, values and policies.”

Uit de mail blijkt dat Nintendo contact opgenomen heeft met Activision Blizzard en dat de uitgever bepaalde stappen ondernomen heeft. Wat die specifieke stappen zijn, is niet duidelijk.

Bowser benadrukt dat elk bedrijf erop moet toezien dat elke medewerker evenwaardig behandeld wordt. En dat er gevolgen zijn als bedrijven dat niet doen. Verder laat hij verstaan dat Nintendo samenwerkt met de ESA (Entertainment Software Association) om discriminatie en misbruik op de werkvloer zo snel mogelijk op te sporen en op te lossen.

Eerder reageerde ook Jim Ryan van PlayStation en Phil Spencer van Xbox al op de heisa rond Activision. Wij zijn vooral benieuwd of er iets zal veranderen nu de ‘grote drie’ van de consolemarkt zich hebben uitgesproken over de kwestie.

Activision baas Bobby Kotick maakte in ieder geval al duidelijk dat hij wil opstappen als hij het boeltje niet snel op orde krijgt. Of hij dat daadwerkelijk ook doet? Dat is een andere paar mouwen.

Een reactie achterlaten