fbpx

Ninja Theory maakt game over mentale horror

Ninja Theory is na Hellblade: Senua’s Sacrifice volledig in de ban van mentale stoornissen zoals pychoses en wil via zijn games meer aandacht vestigen op de aandoeningen. De studio heeft daarom Project: Mara aangekondigd, een volledig nieuwe game die mentale horror zo realistisch mogelijk moet voorstellen.

Met de game wil de studio een experimentele nieuwe aanpak afleveren om verhalen te vertellen. En dat terwijl het gebaseerd is op realistische en zeer nauwkeurige representatie van mentale angst. Om die ervaring zo perfect mogelijk na te bootsen baseert Ninja Theory zich op uitgebreide research en personen met dergelijke aandoeningen. Op die manier kan de studio de horror van het brein zo krachtig mogelijk nabootsen.


Het lijkt een beetje op horror-games met een Lovecraft-invloed, waarbij de horror altijd bestaat in het hoofd van het personage omdat-ie langzaam wegzakt in waanzin. Project: Mara (zie video hierboven @ 5:48) lijkt nog veel krachtiger, omdat de realiteit wordt verbogen door de mentale angst, die bestaat in jouw personage, waardoor je je zal moeten afvragen wat al dan niet echt is.

Wij waren fan van Hellblade, dus we zijn benieuwd wat Ninja Theory nog kan doen in dit vakgebied.

Een reactie achterlaten