fbpx

Nieuwkomer Soulstice wil de nieuwe Devil May Cry worden

Op zoek naar een badass actiegame zoals Devil May Cry? Dan moet je zeker Soulstice op je radar houden. De Italiaanse ontwikkelaar Reply Game Studios onthulde voor het eerste de combat van de game en die ziet er verrassend cool uit. Kijk hierboven zelf maar.

In Soulstice krijg je de controle over Briar & Lute, twee zussen die herboren zijn als Chimera. Door de transformatie kreeg Briar enorme kracht en behendigheid. Tijdens het proces werd Lute wel opgeofferd, maar haar ziel werd gebonden aan die van haar grote zus. Als geest ondersteunt ze Briar met mystieke krachten.


Briar schakelt vooral vijanden uit met haar mêléewapens, terwijl Lute ze onder vuur neemt met paranormale projectielen. En dan is de vergelijking met Devil May Cry natuurlijk snel gemaakt. Merk trouwens op dat de presentatie hier en daar zelfs wat inspiratie zoekt bij NieR, via de zijdelingse camera en opvallende perspectieven.

Dat het vechtsysteem goed in elkaar steekt, zie je hierboven. De zusjes voeren bliksemsnelle combo’s uit en ondersteunen elkaar met een waaier aan vaardigheden. Dat is ook nodig, gezien de brute vijanden die ze tegen het lijf lopen.

Leuk detail: de stemmen van beide zusjes worden verzorgd door Stefanie Joosten. Die Nederlandse actrice kennen we van haar rol als scherpschutter Quiet in Metal Gear Solid 5.

Soulstice staat gepland voor release is de herfst van 2022. Eentje om naar uit te kijken?

Een reactie achterlaten