fbpx

‘Nieuwe Xbox lanceert pas na PlayStation 6’

Schermafbeelding 2024 02 06 om 03.32.12

Hoe de volgende generatie consoles er zal uitzien? Volgens een nieuw gerucht zal Sony eerst aan de zet zijn. Microsoft kijkt immers de kat uit de boom en zou plannen voor een krachtigere versie van de Xbox Series X geschrapt hebben.

het nieuws komt van YouTube-techkanaal Moore’s Law Is Dead. Die kreeg van een anonieme bron te horen dat Microsoft een mid-gen upgrade van de Xbox Series consoles – codenaam Xbox Elite – geschrapt heeft. Nochtans was AMD al aan het sleutelen aan een nieuwe chip voor de console, waarvan de ontwikkeling behoorlijk vergevorderd was.


Volgens het kanaal heeft Microsoft nog geen chip-leverancier gekozen voor zijn next-gen console. MLiD beweert dat het niet ongewoon is voor Microsoft om de kat uit de boom te kijken. Zo zou de uitgever langer wachten met een finale beslissing om uiteindelijk een betere deal te krijgen bij AMD. Of kiest Microsoft toch voor concurrent Intel?

MLiD heeft ook de contracten van Sony onder de loep genomen en beweert dat de uitgever zich sterk maakt voor de toekomst. De chips voor de PlayStation 5 Pro zijn volgens MLiD al besteld. En hoewel Sony de console nog niet aangekondigd heeft, zou het toestel eind 2024 in de rekken liggen.

Daarnaast beweert MLiD dat AMD al een contract met Sony heeft voor de ‘PlayStation 6 hardware’. Die bevat een nieuwe console, waarvan voorlopig geen specs bekend zijn. Daarnaast zou Sony werken aan een gloednieuwe draagbare console in de stijl van de PlayStation Vita.

Natuurlijk is niets bevestigd door Sony zelf, dus neem de info nog even met een korrel zout.

Een reactie achterlaten