fbpx

Nieuwe Xbox dev kit gekeurd in Zuid-Korea

Xbox Brooklin

De specs van de PS5 Pro lekten gisteren al, maar het lijkt erop dat ook Microsoft een nieuwe Xbox console in de maak heeft. Althans als we berichten uit Zuid-Korea mogen geloven. In het land werd immers een nieuwe Xbox development kit gecertificeerd.

De nieuwe dev kit werd gespot door Twitter-account Xbox News for Koreans. Volgens het account zou het toestel goedgekeurd zijn voor gebruik door het National Radio Research Agency van Zuid-Korea.


De dev kit is gemaakt in China en Vietnam en draagt het modelnummer 2089. Ter vergelijking: de dev kit van de Xbox Series X, dat modelnummer 1881 heeft, werd gecertificeerd door dezelfde organisatie zo’n 5 maanden voor de console lanceerde in november 2020.

Zoals je weet, lekten er in september 2023 al een heleboel interne documenten van Microsoft. Daartoe behoorden ook plannen om een volledig digitale Xbox Series X te lanceren, die achter de schermen door het leven ging als ‘Project Brooklin’. De console zou in november 2024 verschijnen met een prijskaartje van €499.

Het is mogelijk dat de dev kit de komst van die console inluidt, aangezien Microsoft eerder al toegaf dat de Xbox Series niet de laatste consoles zouden zijn van Microsoft.

Een reactie achterlaten