fbpx

Microsoft lanceert nieuwe versie van Xbox Series X in 2024

xbox series X brooklin

Microsoft wil een nieuwe versie van de Xbox Series X lanceren in 2024. Dat blijkt uit gelekte gerechtsdocumenten. De nieuwe Xbox Series X krijgt een rond design, extra opslagruimte, maar doet het zonder schijflezer.

Het nieuws is afkomstig uit een resem documenten uit de rechtszaak tegen de Amerikaanse Federal Trade Commission. Afgelopen nacht lekten de paperassen, waardoor een hoop van Microsofts toekomstplannen publiek gemaakt werden.


Een van de gelekte documenten zet Project Brooklin in de kijker, een nieuwe versie van de Xbox Series X. De nieuwe all digital console heeft 2TB opslagruimte, snellere Wi-Fi, minder stroomverbruik en komt met een nieuwe controller.

De nieuwe Xbox controller met codenaam ‘Sebile’ krijgt haptische feedback, een accelerometer, een oplaadbare en verwisselbare batterij en modulaire thumbsticks.

Volgens de chart hieronder verschijnt de nieuwe console in november 2024 en krijgt het dezelfde prijs als de huidige Xbox Series X.

Daarnaast vermeldt de documentatie ook een Xbox Series S refresh, met 1TB aan opslagruimte, die verschijnt in september 2024. De console neemt enkele features van de Project Brooklin over, zoals de snellere Wi-Fi.

2024 wordt het jaar van nieuwe console hardware. Ook Sony heeft een nieuw PS5-model in de maak (waarvan je hier al gelekte beelden kan zien), terwijl Nintendo dan weer een opvolger van de Switch in de markt wil zetten.

Brooklin

controller

xbox series S redesign.jpg

REACTIES (1)

  1. Heeft het nog zin om de series X te kopen in mei 24?

Een reactie achterlaten