fbpx

Nieuwe trailer van Black Myth: Wukong ziet er waanzinnig uit

Om het Chinese nieuwjaar te vieren heeft ontwikkelaar Game Science een nieuwe gameplayvideo gedropt van hun aanstormende actie-RPG Black Myth: Wukong. En wat ziet het er alweer ongelooflijk goed uit.

In de trailer zien we een nieuw rotsachtig gebied dat heel wat nieuwe vijanden herbergt. Van een tweekoppig vuurspuwend knaagdier tot een kolossale rattenkoning. De Chinese makers van Game Science geven mee dat deze gameplay geen deel uitmaakt van de uiteindelijke verhaallijn. De trailer is vooral bedoeld om nieuwe gameplay, een nieuwe omgeving en nieuwe vijanden te tonen.


In Black Myth: Wukong speelt jij als Monkey Kong (Wukong in het Chinees), een kungfukrijger uit de Chinese mythologie met magische krachten. Zo kan hij zich onder andere transformeren in andere wezens en zichzelf klonen. In de gameplay zijn we ook enkele nieuwe spells. Zo verandert hij zich in een gigantisch rotsblok om zo aanvallen terug naar afzender te sturen.

Het verhaal is een duistere interpretatie van een klassieke Chinese mythe waarin Wukong een monnik moet begeleiden die een heilige geschrift van het westen heeft gevonden. Op gameplayvlak lijkt het Dark Souls achterna te gaan, al weten we niet of het ook zo retemoeilijk wordt.

Wanneer we de game mogen verwachten en op welke platformen is niet bekend. Al kan dat nog even duren. De game zit nog meer in pre-alpha fase en heeft volgens Game Science nog heel wat ontwikkelingstijd nodig. Ook al zien hun trailers er weergaloos goed uit. Erg sterk, vooral als je weet dat het team uit amper 30 werknemers bestaat.

Na de indrukwekkende bekendmakingstrailer die ondertussen bijna 10 miljoen keer bekeken is, liet Game Science weten de game in alle stilte verder te ontwikkelen. Voor het Chinese nieuwjaar maken ze duidelijk een uitzondering.

REACTIES (1)

Een reactie achterlaten