fbpx

Nieuwe Splinter Cell heeft mogelijk Hitman invloeden

Vorige week geraakte bekend dat Ubisoft groen licht – pun not intended – gegeven heeft voor een nieuwe Splinter Cell. Het lijkt erop dat de game de mosterd haalt bij de Hitman-franchise van ontwikkelaar IO-Interactive. Althans als we videogamejournalist Jeff Grubb mogen geloven.

De GamesBeat-journalist maakte onlangs bekend dat hij al gehoord van een Splinter Cell prototype voor E3 2021. Zo zegt hij dat de uitgever ‘zowel de Prince of Persia: the Sands of Time Remake en de nieuwe Splinter Cell liet testen door fans’. Wat betreft het Splinter Cell prototype, loste hij enkele details:


“De testers hebben niet veel tijd gespendeerd aan de game. Ubisoft presenteerde hen enkel een soort van tutorial level. Maar die versie combineerde de typische Splinter Cell gameplay met enkele elementen van de Hitman reboot.”

Gezien E3 2021 al een tijd achter ons ligt, kan de game natuurlijk al sterk veranderd zijn. Al is het logisch voor Ubisoft om wat inspiratie te zoeken bij games uit hetzelfde genre. Een missie in dichtbevolkte discotheken of midden in drukke steden? De volgende Splinter Cell zou die elementen dus wel eens kunnen overnemen.

Al hopen wij toch ook dat we zwaar beveiligde overheidsgebouwen en andere gevaarlijke locaties mogen infiltreren. Splinter Cell is namelijk niet compleet met een beetje internationale spionage…

Een reactie achterlaten