fbpx

Nieuwe PS5 update blokkeert controversiële Cronus Zen hardware

PS5 cronus zen

Het lijkt erop dat de meest recente PS5 firmware update het gebruik van Cronus Zen apparaten heeft geblokkeerd. Met zo’n apparaat kan je allerlei scripts gaan runnen en bijvoorbeeld extra aim assist en andere cheats gebruiken in games zoals Call of Duty.

Cronus Zen is al langer een probleem bij competitieve shooters zoals Call of Duty, Fortnite, maar ook online sportgames. De hardware kost zo’n 100 euro en door die met je PS5 te verbinden, kan je allerlei macro’s gebruiken en je controllers modificeren. Waardoor de speler allerlei oneerlijke voordelen krijgt: denk aim assist, rapid fire mods en zelfs het uitschakelen van wapenrecoil.


Wat het verschil dan is met een traditionele aim bot software dan? De Cronus Zen past het gedrag van je controller aan (in plaats van de game zelf) en is veel moeilijker te detecteren dan cheat software.

Hoewel Sony de extra beveiliging tegen Cronus Zen niet heeft vermeld in de patch notes, is het duidelijk dat dit een belangrijk onderdeel van de update was. Fabrikant Cronus heeft laten weten dat het toestel sinds de update niet langer werkt op PS5.

Cronus maant alle gebruikers aan de PS5 update gewoon over te slaan, gezien hij niet verplicht is. Nu enkel wachten tot Sony deze Cronus Zen helemaal verleden tijd maakt met een verplichte PS5 firmware update.

Cronus Zen CoD Cheats Warzone

Een reactie achterlaten