fbpx

Nieuwe Metro-game in de maak voor next-gen

metro exodus 1280x720 1

Uitgever Deep Silver en ontwikkelaar 4A Games hebben bekendgemaakt dat er een nieuwe Metro in ontwikkeling is voor PS5, Xbox Series X en pc. Daarnaast brengt de studio ook zijn laatste titel Metro Exodus naar next-gen consoles.

De volledig nieuwe Metro-game wordt gecreëerd met een herwerkte versie van de 4A Games engine en zal volgens de studio gebruik maken van de sterkere hardware van de nieuwe consoles. Uiteraard betekent dat ray tracing en verbluffende graphics.


En hoewel de studio nog geen echte details kwijt kon over de game zelf, verklapt 4A Games wel dat het denkt aan een multiplayer-component in het Metro-universum. Die maken ze in samenwerking met ontwikkelaar Saber Interactive:

“We willen een fantastische, verhaalgedreven singleplayerervaring brengen. Want dat is waar Metro om draait. Toch willen de lat hoger leggen (…) Door onze samenwerking met Saber Interactive, kunnen we iets proberen dat we altijd hebben willen doen: een multiplayer in het Metro-universum.”

De makers lieten wel weten dat ze geen traditionele PvP-multiplayer willen brengen. De gamemodus moet aanvoelen als een onderdeel van de wereld van Metro. Waarschijnlijk dus co-op in plaats van competitief.

Wat de next-gen versie van Metro Exodus dan betreft, wil de studio tal van verbeteringen naar de shooter brengen. Zo krijgt de titel een hogere framerate, een scherpere resolutie, kortere laadtijden en ondersteuning voor ray tracing. Wie de game al bezit op de huidige generatie, krijgt een upgrade zonder extra kosten. Cool, toch?

Wanneer de nieuwe Metro of Metro: Exodus voor next-gen zullen verschijnen, is nog niet bekend.

Een reactie achterlaten