fbpx

Nieuwe Mass Effect verschijnt pas in 2029 of later

Mass Effect 1

Ontwikkelaar BioWare heeft een teaser gelost voor de nieuwste Mass Effect op N7 Day, maar de release van de game is nog lang niet in zicht. De launch zou pas in 2029 of later zijn.

Het nieuws komt van Giant Bomb’s Game Mess Morning show, waarin presentatoren Jeff Grubb en Tamoor Hussain de nieuwe Mass Effect in de kijker zetten. Volgens de bronnen van beide heren zou de release van de titel nog heel ver weg zijn.


Zo meldde Grubb dat ‘de release nog lang niet in zicht is’. Volgens de journalist heeft de game dezelfde tijdlijn als Dragon Age Dreadwolf. Die titel werd aangekondigd in 2018 en verschijnt misschien volgend jaar. Als we de som dan maken, zou Mass Effect inderdaad pas verschijnen in 2029.

Hussain kon dat bevestigen. Zo vertelde de reporter dat de game nog zo veraf is, dat hij zich momenteel nog in een ander sterrenstelsel bevindt.

Grubb voegde daar nog aan toe dat de N7 Day teaser in elkaar gebokst was om de fans de zekerheid te geven dat de game in ontwikkeling is. Een indicatie voor een imminente release is het in geen geval.

Klinkt aannemelijk, want momenteel is BioWare nog druk in de weer met de ontwikkeling van Dragon Age Dreadwolf. Eens die game in de rekken ligt, kan de actieve ontwikkeling van Mass Effect beginnen. Aangezien we echter nog steeds geen exacte releasedatum hebben voor Dragon Age, hebben we geen idee wanneer we de game mogen verwachten.

Sterker nog: we hebben tot nu toe zelfs geen gameplay gezien van Dragon Age Dreadwolf. Dat komt omdat de RPG al verschillende keren intern werd uitgesteld. De laatste release window die we opvingen, was zomer 2024, al is het goed mogelijk dat de game die deadline ook niet haalt.

Een reactie achterlaten