fbpx

Nieuwe King Kong-game doet het nog slechter dan Gollum

skull island rise of kong

Kaapt The Lord of the Rings: Gollum de award voor slechtste game van het jaar weg? Dat is nog niet zeker, want er is een nieuwkomer die er ook aanspraak op maakt. Skull Island: Rise of Kong zou een nieuwe standaard zetten voor King Kong-games, maar is zo slecht dat het de pispaal van het internet is geworden.

In de game kruip je in de huid van de monsterlijke gorilla en moet je op Skull Island tonen dat je de baas bent. Je moet vooral het eiland verkennen, rotsige bergwanden beklimmen en dino’s op hun bek slaan.


Meteen springen de zwakke graphics in het oog. Ook de combat blijkt bijzonder repetitief, omdat de meeste vijanden slechts een handvol moves hebben. Bovendien is Skull Island een gigantische, maar verwarrende omgeving dankzij een povere in-game map. En ten slotte zitten er belachelijk veel bugs in de game.

Geen wonder dat de titel met de grond gelijk gemaakt wordt. Talrijke video’s video’s verwijzen naar de game als ‘de slechtste titel van 2023′. En ook commentsecties steken de draak met de titel.

Enkele werknemers van de Chileense ontwikkelaar IguanaBee lieten al anoniem weten dat de game in een recordtempo moest gemaakt worden. Uitgever GameMill gaf ze slechts 12 maanden om de multiplatformgame te ontwikkelen. Het aantal werknemers bij IguanaBee varieerde tijdens het project van 2 tot 20 developers.

Best ongehoord van uitgever GameMill om zo’n gigantische IP bij een kleine en goedkopere indiestudio te droppen. Skull Island: Rise of Kong verscheen op 17 oktober op alle consoles en kost 40 euro. Hieronder vind je de launch trailer van de game. Check zeker ook de comments eronder.

Een reactie achterlaten