fbpx

Nieuwe info over PS4-exclusive Spider-Man

Een van de grafisch meest indrukwekkende games die Sony dit jaar onthulde op E3 was ongetwijfeld Spider-Man. De game is in ontwikkeling bij Ratchet & Clank-ontwikkelaar Insomniac en hoewel we er niet veel van te zien kregen, is er nu wat extra info opgedoken.

De PS4-exclusive draait op dezelfde engine als die van de Ratchet & Clank Remake. Op Twitter vroeg een fan naar de drijvende kracht achter de game, waarop Insomniac antwoordde dat het maar één engine gebruikt: die van Ratchet & Clank. Natuurlijk krijgt-ie voor Spider-Man wel enkele upgrades en tweaks.


Daarnaast zal het Manhattan uit de game een volledige open wereld zijn. Insomniac werkt nauw samen met Marvel voor het verhaal, dat deze keer geen Origin story is. De ontwikkelaar liet weten dat Peter Parker ook een belangrijke rol heeft, dus het zou kunnen dat we als speler zowel Spider-Man als Peter besturen.

Het team bij Insomniac dat momenteel aan de game werkt is heel groot en dat is duidelijk als we de trailer nog eens bekijken. De scènes uit die E3-trailer, waarin Spidey lustig door de stad slingert, maken deel uit van de gameplay en zijn geen cutscenes. Alles uit de video was trouwens gecaptured op de gewone PS4, niet de PS4 Pro. ‘Indrukwekkend’, denken wij dan…

Tot slot geeft Insomniac mee dat het spinsymbool – dat deze keer wit is – heel belangrijk is, maar de exacte details wil de studio nog niet uit de doeken doen. Maar goed, want wij zijn geen voorstander van spoilers.

In ieder geval klinkt dat heel veelbelovend. Wie houdt deze titel zeker in de gaten?

Een reactie achterlaten