fbpx

Nieuwe horror RPG Bleak Faith ziet er heerlijk uit

Ooit al gehoord van Bleak Faith: Forsaken? Wij ook niet, al is daar na het bekijken van bovenstaande trailer verandering in gekomen. De game is een brute survival  actie-RPG geïnspireerd op Dark Souls in een open post-apocalyptische wereld. En wat ziet het er ongemeen goed uit. Detail: de game wordt ontwikkeld door slechts twee personen.

Als speler kruip jij in de huid van een Forsaken, een van de laatste krijgers die de demonische horrors van de Omnistructure te lijf kunnen gaan. Wanneer je achterblijft in een verlaten Outpost, is het aan jou om al je vaardigheden te gebruiken om te overleven in een omgeving die jou het liefst een kopje kleiner ziet. Tegelijk mag je de wereld verkennen en zijn mysteries blootleggen, waarbij je eigen geloof belangrijker zal zijn dan je denkt.


Klinkt behoorlijk vaag, al ziet de bovenstaande gameplay er veelbelovend uit. Check die omgevingen. En dat monster design. Om nog maar te zwijgen van het creepy geluid. Sterk werk van developers Miso Vukcevic en Mirko Stanic die de game helemaal op hun eentje maken.

Bleak Faith: Forsaken wordt ontwikkeld voor pc en zou volgens dit jaar nog moeten verschijnen. Na de pc-versie waarvoor de makers via Kickstarter zo’n 30.000 dollar hebben verzameld, willen ze de game ook naar console brengen. Al is het onduidelijk hoe lang dat zal duren.

Hieronder kan je de verse gameplay zien. Voor meer updates kan je terecht op de Kickstarterpagina van de game.

Een reactie achterlaten