fbpx

Nieuwe Hideo Kojima game vervaagt grens tussen film en game

Physint Hideo Kojima

Tijdens de laatste State of Play heeft Kojima Productions de gloednieuwe game Physint aangekondigd. De titel wordt een ‘action espionage’ game, die de grenzen tussen videogames en film doet vervagen.

In een nieuwe aflevering van zijn HideoTube serie op YouTube, laat Hideo Kojima vallen dat Physint ’tegelijkertijd een film en een game’ zal zijn. Meteen ook de reden waarom het project werd aangekondigd in de gebouwen van Sony Pictures. Natuurlijk stelt Kojima wel gerust dat het project in eerste plaats een game zal zijn. Maar hij zegt er ook bij dat ‘je moeder zal denken dat je een film kijkt als ze binnenkomt terwijl je deze game aan het spelen bent’. Toch is er ook wat onzekerheid, want Kojima is nog niet helemaal zeker hoe ver hij het film-aspect kan doordrijven.


Natuurlijk is Kojima’s liefde voor film geen verrassing. De cutscenes in games van de gamegoeroe zijn vaak kortfilms op zich. En toch wil de man ontwikkelaar zijn gamestudio niet achterlaten. Zo geeft hij toe dat-ie vaak de vraag krijgt van Hollywood om mee te werken aan een project. Dat weigert hij, omdat de man nu een eigen bedrijf heeft in de vorm van Kojima Productions.

Een game à la Metal Gear Solid dus, die de grenzen tussen videogame en film doet vervagen. Wij zijn alvast benieuwd.

Een reactie achterlaten