fbpx

‘Nieuwe GTA 6 engine is zijn tijd ver vooruit’

GTA 6

Het is geen verrassing dat Rockstar de lat voor openwereldgames met elke release hoger legt. En voor GTA 6 wordt dat niet anders. Volgens een vers gerucht zou de nieuwe engine van de game zijn tijd ver vooruit zijn. Verwacht dus maar belachelijke mooie graphics.

Het nieuwe gerucht komt van Rockstar insider en redacteur van Rockstar Magazine Chris Klippel. De Franse journalist had wat verrassende mededeling over de graphics van GTA 6. Zo zou Rockstar Games de game ontwikkelen met een gloednieuwe versie van hun in-house RAGE engine, wat staat voor Rockstar Advanced Game Engine.


Volgens Klippel zou RAGE 9 zijn tijd ver vooruit zijn. Ook beweert hij dat het grafische niveau van GTA 6 absoluut niet zal teleurstellen. Hoewel Klippel de engine zelf niet in actie zag, sprak hij wel met een paar bronnen die wel een idee hebben van zijn grafische kracht.

En die bronnen waren duidelijk onder de indruk: “Het doel is om de Unreal Engine 5 te overtreffen. Dat zou de studio moeten lukken, maar de vraag is natuurlijk of Rockstar dat ook effectief kan realiseren.’

Rockstar bevestigde een tijdje geleden dat GTA 6 in ontwikkeling is, maar hoe ver die ontwikkeling staat is onbekend. Een releasedatum is dus nog niet in zicht.

Een reactie achterlaten