fbpx

Nieuwe Ghostbuster multiplayergame aangekondigd

De spokenjacht is weer geopend, want ontwikkelaar Illfonic heeft Ghostbusters: Spirits Unleashed onthuld. Het wordt een 4-versus-1 multiplayergame, net als hun vorige titel Friday the 13th: The Game. De stemmen worden ingesproken door de echte acteurs van toen.

Vier spelers kruipen in de rol van Ghostbuster en moeten met hun Proton Pack spoken te lijf. Een vijfde speler neemt de rol van fantoom op zich, waarbij hij de valstrikken van de spookjagers moet vermijden en burgers de daver op het lijf moet jagen.


Als Ghostbuster moet je eerst het spook localiseren en het daarna te immobiliseren door het te beschieten met de Particle Thrower. Waarna je de val op het juiste moment moet zien te activeren. Tussendoor moet je ook burgers kalmeren en ervoor zorgen dat de omgeving niet overspoeld wordt door spoken.

Als het spook is het jouw taak om burgers schrik aan te jagen op verschillende locaties. Je kan daarbij teleporteren via rifts, objecten bewegen en minions oproepen om angst te zaaien.

Cool is dat je voor elke missie je personages en wapens kan aanpassen. Je kan zelfs een bezoekje brengen aan de trainingsruimte in The Firehouse om de Particle Thrower onder de knie te krijgen. Klaar voor de missie? Dan passeer je nog even langs Winston Zeddemore, ingesproken door acteur Ernie Hudson om de briefing te krijgen. Verder kan je ook nog de Occult Book Shop van Ray Stantz bezoeken. Zijn stem wordt trouwens verzorgd door Dan Aykroyd zelf.

Niet genoeg vrienden om mee te spelen? Dan geeft de game je zelfs de optie om open posities in te vullen met AI-characters. Gelukkig heeft de game cross-platform play, dus zal dat zelden nodig zijn.

Een releasedatum voor Ghostbusters: Spirits Unleashed is er nog niet.

Een reactie achterlaten