fbpx

Nieuwe game van Ex-Rockstar baas wordt ‘echte versie van Ready Player One’

Rockstar everywhere

Voormalige producer en medebedenker van de Grand Theft Auto-serie Leslie Benzies werkt aan een een nieuwe openwereldgame. Die heet Everywhere en volgens een opgedoken document wordt het een ‘real-life Ready Player One‘.

Analist Roberto Serrano ontdekte het document op de website van Galaxy Interactive, een investeringsmaatschappij die Benzies’ nieuwe studio Build a Rocket Boy financieel steunt.


In de presentatie duiken de eerste details van het nieuwe openwereldproject op. De game wordt gemaakt met Unreal Engine en moet een real-life versie worden van de film Ready Player One. Een openwereldgame met multiplayer, waarin een episch verhaal verweven is met meerdere hoofdstukken. Klinkt bekend in de oren?

Daarnaast biedt de game elke speler een virtuele sandbox zodat ze hun eigen wereld kunnen creëren. Sociale aspecten zoals streaming, chatten en andere vormen van interactie maken ook onderdeel uit van de ervaring.

Of het in de praktijk ook allemaal zo episch wordt, valt natuurlijk nog te zien. The Oasis in Ready Player One is immers een Metaverse en zoiets maken is bijzonder ambitieus. Benzies kondigde de game al in 2020 aan en vertelde dat hij al jaren broed op het project en het een ongeziene ervaring wordt.

Benzies verliet Rockstar Games in 2016. Hij sleepte Take-Two Interactive voor de rechter, omdat hij naar eigen zeggen gedwongen ontslag moest nemen na een rustperiode. Tijdens die rechtszaak eiste hij 150 miljoen dollar onbetaald loon. In 2018 kwamen beide partijen tot een overeenkomst.

Everywhere game

Een reactie achterlaten