fbpx

‘Nieuwe game van BioShock bedenker zit in development hell’

Ken Levine

Het ziet ernaar uit dat we nog lang mogen wachten op een nieuwe game van Ken Levine, de bedenker van BioShock. Nadat Irrational Games de deuren sloot, richtte hij Ghost Story Games op. Al heeft de studio tot op heden nog niets tastbaars afgeleverd, vooral vanwege het perfectionisme van Levine. Dat schrijft de financiële website Bloomberg.

Ghost Story Games werd opgericht in 2014, meteen na de sluiting van Irrational Games. Doel van de studio was om met een klein team grote projecten te maken, dankzij financiële steun van 2K Games. Denk dus BioShock, maar dan door een indie ontwikkelaar.


Volgens Bloomberg heeft de studio nog niets afgeleverd. En dat heeft veel te maken met het management van Ken Levine. Die zou volgens verschillende werknemers van Ghost Games al een burnout of erger bezorgd hebben.

Mike Snight, co-oprichter van Ghost Story Games, verliet de studio samen met de helft van de andere oprichters als gevolg van Levine’s werkwijze. Zo wilde de man echt een AAA-blockbuster creëren met een indie team. Iets wat vanzelfsprekend niet mogelijk is.

Maar ook het perfectionisme en het humeur van Levine worden aangehaald als oorzaken. Zo zou de studio soms maandenlang aan iets werken en het project uiteindelijk in de vuilbak kieperen, omdat het niet naar wens was.

Bloomberg haalt zelfs aan dat de visie van Levine onrealistisch zou zijn, ook al had de studio een groter team. Zo speelt Levine met het idee van een narratieve ervaring, die voor elke speler compleet anders zou zijn. Tegelijkertijd verkiest hij cinematische games, waarbij je alles wat gebeurt in één oogopslag kan zien. En die visies botsen.

Eerder raakte al bekend dat Levine’s nieuwe game wat weg zou hebben van Shadow of Mordor. Al zou het kunnen dat die versie dus al niet meer bestaat…

Een reactie achterlaten