fbpx

‘Nieuwe Deus Ex in de maak bij Eidos Montreal’

Deus Ex

Niet zo’n fan van Cyberpunk 2077, maar wil je toch een futuristische dystopie beleven? Dan hebben we mogelijk goed nieuws, want er zou een nieuwe Deus Ex bij Eidos Montreal in ontwikkeling zijn. Althans als we Bloomberg-journalist Jason Schreier mogen geloven.

Volgens Schreier bevindt de nieuwe Deus Ex zich in een zeer vroege ontwikkelingsfase. Daarnaast werkt Eidos Montreal ook aan een volledig nieuw project. En zou de studio met Microsoft samenwerken aan de nieuwste Fable game.


Zoals je weet, werden Eidos Montreal en Crystal Dynamics in mei overgenomen door de Embracer Group. Ook Square Enix Montreal zat in die overname, maar na een rebranding naar Onoma werd die studio gesloten door de nieuwe eigenaar. Werknemer worden overgeplaatst naar Eidos Montreal en zullen dus meewerken aan de nieuwe projecten.

Schreier volgde het hele verhaal op en vermeldde de huidige projecten van de studio. Zo vertelde de Bloomberg-journalist dat de studio werkt ‘aan een nieuwe IP die onlangs opnieuw geëvalueerd werd, een Deus Ex game die nog kinderschoenen staat en een samenwerking met Xbox voor de nieuwe Fable’.

Wat die nieuwe IP kan zijn? Geen idee… al is het misschien een oude titel die nieuw leven ingeblazen wordt.

Een reactie achterlaten