fbpx

Nieuwe details van PS5 exclusive Rise of the Ronin duiken op

Rise of the Ronin

Nog een paar maanden te gaan en Rise of the Ronin ligt in de rekken. De nieuwe actie-RPG is momenteel in de maak bij Team Ninja en speelt zich af in een vroegmodern Japan. En dankzij een verse preview van Game Informer, weten we nu meer over de titel.

Rise of the Ronin speelt zich af tijdens de zogenaamde Bakumatsu periode in de 19e eeuw waarin Japan zijn grenzen opent voor westerse landen. De politiek en het leiderschap in de natie slaat volledig om en er volgt onrust en geweld. Tijdens die turbulente periode, speel jij een Ronin, een samoerai zonder meester.


Met Rise of the Ronin probeert Team Ninja een meer realistische versie van Japan te schetsen. Hoewel het verhaal fictief is, probeert te game wel weer de sfeer van Japan anno 1863 weer te geven. Je zal vechten tegen verschillende bezetters en komt oog in oog te staan met historische figuren.

Tijdens sommige gesprekken heb je zelfs dialoogkeuzes, die het verdere verloop van het verhaal kunnen beïnvloeden. Bovendien bepalen keuzes ook welk einde je krijgt. Cool is dat ook side quests, specifieke personages en jouw band met die personages het verhaal kunnen beïnvloeden.

In de game kan je drie steden verkennen – Yokohama, Edo en Kyoto – die verbonden zijn via een grote regio die je vrij kan verkennen. En waar je meer dan eens bandieten mag verslaan. Gevechten zijn trouwens gelijkaardig aan die van Nioh. Zo heb je toegang tot verschillende wapentypes, alsook vuurwapens. De moeilijkheidsgraad is uitdagend, maar ligt iets lager dan die van Nioh.

Klinkt behoorlijk vet allemaal, niet? Rise of the Ronin komt op 22 maart exclusief naar PS5.

Een reactie achterlaten