fbpx

‘Nieuwe BioShock zit in development hell’

Bioshock isolation

Slecht nieuws voor de volgende telg in de BioShock reeks. Het vierde deel – dat naar verluidt BioShock Isolation heet – bevindt zich al een tijdje in development hell: de ontwikkeling van de shooter zou al vier keer opnieuw zijn gestart.

Volgens Twitter user Oops Leaks zou de nieuwe BioShock zich afspelen in een stad op Antarctica. De setting is zowat het de enige constante in het ontwikkelingsproces, want de rest van de game werd al vier keer opnieuw gereboot.


Zo zou BioShock Isolation in de zomer van 2022 voor de vierde keer terug naar de tekentafel zijn gestuurd. Het script werd opnieuw drastisch herschreven, omdat het team er maar niet in slaagt een scenario af te leveren dat de hoge verwachtingen van de franchise kan inlossen.

Daarnaast zou het qua organisatie bij ontwikkelaar Cloud Chamber Studios erg chaotisch verlopen. Zo zitten er verschillende werknemers op het project met nagenoeg geen ervaring. Dat komt omdat het verloop van personeel erg groot is, waardoor taken van ervaren freelancers vaak afgemaakt worden door medewerkers met veel minder ervaring.

Vorig jaar werden zo’n 40 werknemers van de studio ontslagen waaronder ook verschillende leidinggevenden. Uitgever Take-Two was niet tevreden met het trage werktempo en het afgeleverde resultaat.

Toch is Oops Leaks ook positief. Zo beweert de leaker dat de ontwikkeling sinds de laatste reboot in de zomer van 2022 stilaan weer vaart krijgt. Uitgever Take-Two liet weten dat het in 2025 een heuse line-up van games heeft. Waar BioShock Isolation allicht bij is.

Al geeft de leaker ook mee dat dat helemaal niet zeker is, gezien de ontwikkeling lange tijd een zootje was. Als BioShock Isolation deze zomer niet officieel onthuld wordt, betwijfelt hij of de shooter in 2025 zal verschijnen.

Met andere woorden: hopelijk krijgen we snel een update.

Een reactie achterlaten