fbpx

Nieuwe BioShock speelt zich af in een open wereld

BioShock

De nieuwe BioShock die in ontwikkeling is bij Cloud Chamber Games, wordt een openwereldgale. Dat brengt een nieuwe vacature van de studio aan het licht. Wie vreest dat de game zijn roots zal verloochenen, hoeft echter niet te panikeren. Zo blijft de titel wel een first-person shooter.

Het nieuws bereikt ons van PCGamesN. De gaming website vond een vacature voor Senior Writer bij ontwikkelaar Cloud Chamber Games. De kandidaat moet ‘krachtige, personage-gedreven verhalen schrijven in een setting met open wereld’. Gezien de studio alleen aan BioShock 4 werkt, moet de vacature betrekking hebben op die game.


Toch zal de game ook trouw blijven aan de BioShock roots. Zo werd een tweede vacature gespot voor Senior Technical Audio Designer. Die moet volgens de jobomschrijving meewerken aan “een ambitieuze, narratieve AAA first-person shooter met heel wat persoonlijkheid”.

Vorige december kwam trouwens al aan het licht dat de game dialoogkeuzes zou hebben zoals Fallout 4. Zo zou er een volledig dialoogsysteem in de maak zijn. Uiteraard waren er in BioShock Infinite ook al een handvol keuzes aanwezig, maar bijlange niet zo uitgebreid als het nieuwe dialoogsysteem doet uitschijnen.

Wanneer de nieuwe BioShock in de rekken ligt? Dat is niet bekend. Al maakte 2K Games al in december 2019 bekend dat de game al in ontwikkeling was.

Een reactie achterlaten