fbpx

Nieuw GTA 6 lekt dropt een heleboel details

GTA VI

Er is opnieuw een hoop informatie opgedoken van Grand Theft Auto 6. Alle details zouden afkomstig zijn van een Ask-Me-Anyting-interview via 4chan, waar iemand de geruchten deelde met de wereld. De klokkenluider zou naar eigen zeggen veel weten van de ontwikkeling, al vallen dergelijke claims zelden te controleren. Het lijstje bevat een aantal interessante weetjes, maar houd er rekening mee dat niets bevestigd is.

Opvallend: de volledige thread is ondertussen op 4chan verdwenen, dus Reddit-gebruiker meetsejpal gooide het boeltje opnieuw online op ’s werelds grootste forum. Hieronder de belangrijkste info.


Rockstar zou zich op dit moment voor de release van GTA 6 richten op oktober 2023. De presentatie van het verhaal zou in dezelfde lijn liggen als Red Dead Redemption 2, met verschillende hoofdstukken. De game speelt zich af Miami en Florida en begint eind jaren ’70, om daarna te evolueren en af te sluiten in de hedendaagse maatschappij.

Opvallend, want dat zou betekenen dat er minstens twee versies van dezelfde stad gecreëerd moeten worden om die evolutie in beeld te brengen. Samen met nieuwe versies van wagens, technologie, wapens, architectuur en zelfs radiostations.

Volgens het lek zou de map een pak kleiner zijn dan Red Dead Redemption 2, maar veel dichter bebouwd. Bovendien zouden bepaalde missies zich ook afspelen in kleinere omgevingen, zoals Guarma in Red Dead Redemption 2.

Hoe zit het dan met het hoofdpersonage? Dat is een blanke kerel met Italiaanse roots. Op het einde van de game zou hij ongeveer 34 jaar oud zijn, dus het is mogelijk dat je de eerste twee hoofdstukken speelt met de vader van het personage. In ieder geval heeft de kerel banden met de maffia en keren er bekende personages uit Vice City terug.

Wat de ervaring van de wereld betreft, vernoemt het lek ook het AI-systeem dat eerder al opdook. Dat systeem zou NPCs veel slimmer maken, waardoor ze handelingen kunnen uitvoeren die niet gescripted lijken. Zo zou een NPC bijvoorbeeld een verkeersblokkade kunnen omzeilen als-ie te laat is. Daarnaast zouden effecten van het weer en stormen er fantastisch uitzien.

Ook het niveau van customization wordt opgedreven. Zo zouden je handelingen een invloed hebben op het gewicht van je personage, al zou de impact niet zo dramatisch zijn als in GTA San Andreas. Verder kan je opnieuw auto’s pimpen en zullen de opties uitgebreider zijn dan in GTA V.

Tot slot nog een paar leuke weetjes. Zo kan je surfen, windsurfen en deelnemen aan roller derby als mini-games. Geweld is veel duidelijker zichtbaar. Explosies kunnen ledematen wegblazen. Ook verwondingen, bijvoorbeeld met machete, zijn duidelijk zichtbaar op het lichaam van NPCs. Wanneer je iemand van dichtbij overhoop knalt, kunnen de beenderen van die persoon verbrijzelen.

Er zijn nog een paar andere details, maar die kan je hier zelf terugvinden. Natuurlijk moet je in het achterhoofd houden dat niets bevestigd is, dus het gaat hier om een gerucht. Toch valt op dat er veel gelijkenissen zijn met een eerder lek. Vooral wat betreft de verschillende tijdsperiodes van GTA 6.

Een onthulling laat allicht nog een tijdje op zich wachten, dus we zullen nog even geduld moeten hebben om te weten hoe de vork echt in de steel zit.

Een reactie achterlaten