fbpx

Volgens nieuw Rockstar patent worden NPC’s in GTA 6 een stuk slimmer

GTA 6

Het lijkt erop dat stadsbewoners in Grand Theft Auto 6 zich een stuk intelligenter zullen gedragen dan in vorige GTA-games. Althans als we een nieuw patent van Rockstar mogen geloven. Het document spreekt van een gloednieuw AI-technologie die de niet speelbare personages diverse persoonlijkheden geeft waardoor de wereld nog dynamischer en geloofwaardiger wordt.

Het patent dook afgelopen dagen verschillende keren op via Reddit. Het werd in oktober 2020 geregistreerd door uitgever Take-Two, het moederbedrijf van Rockstar. Concreet gaat het om software die een aanzienlijke verbetering invoert van de intelligentie en navigatievaardigheden van het AI-systeem die alle niet-speelbare personages in de game aanstuurt.


Het systeem zorgt er dus voor dat die npc’s realistische beslissingen nemen, zodat hun gedrag veel natuurlijker overkomt. Het patent vermeldt bijvoorbeeld dat ‘de huidige gebruikte systemen slechts beperkte oplossingen bieden’. Alles wat je nu ziet in de gamewereld, volgt grotendeels hetzelfde stramien of script. Burgers volgen voortdurend dezelfde routes, auto’s rijden allemaal aan dezelfde snelheid en dat soort dingen.

Het nieuwe systeem maakt volgens het patent de wereld nog dynamischer, waarbij verschillende npc’s een diverse persoonlijkheid zouden krijgen. Zo kunnen bijvoorbeeld oudere bestuurders iets trager rijden. Andere personages zouden dan weer snelwegen vermijden om niet in files terecht te komen. Maar ook burgers die terugkomen van een avondje stappen zouden dronken over de baan kunnen slingeren.

Wel zeggen we erbij dat er in het patent nergens een verwijzing is naar GTA 6. Maar gezien er gesproken wordt van druk verkeer, achtervolgingen aan hoge snelheid en bruisende omgevingen, gokken wij dat het daar mee te maken heeft. Ook interessant: het patent staat op naam van Take-Two, maar de namen die eraan verbonden zijn, zijn tech director David Hynd en AI lead Simon Parr van Rockstar North.

Het is duidelijk dat GTA 6 opnieuw enorm vernieuwend zal zijn. En nu graag een officiële bekendmaking, Rockstar!

Een reactie achterlaten