fbpx

Next-gen versie Cyberpunk 2077 schuift wellicht door naar 2022

Cyberpunk

Ontwikkelaar CD Projekt Red kan niet garanderen dat de next-gen update/editie van Cyberpunk 2077 nog dit jaar komt. Dat heeft de Poolse studio bekendgemaakt tijdens een nieuwe aandeelhoudersvergadering.

Hoewel de studio mikt op een release rond eind 2021, is het niet zeker of de ontwikkelaar dat doel zal halen. In dat geval schuift de next-gen versie volledig door naar 2022. Waarom de studio het zo rustig aan doet? Omdat het geen debacle zoals de originele release wil vermijden.


Tijdens de aandeelhoudersvergadering vertelde de baas van de studio: “Het nog steeds de bedoeling is om de next-gen versie van Cyberpunk 2077 nog dit jaar te lanceren. Al kunnen we niet beloven dat de editie dan effectief lanceert. Het project is immers nog steeds in ontwikkeling en daar hebben we onze lessen al uit getrokken.” Met andere woorden: de kans dat hij wordt uitgesteld naar ergens in 2022 is groot.

Over de next-gen versie van The Witcher 3 – die ook later dit jaar verschijnt – heeft CD Projekt Red wat meer zekerheid. Die editie in handen is van Saber Interactive, de studio die de game ook al naar de Nintendo Switch bracht. Toch blijft ook hier de releasedatum onder voorbehoud, omdat er altijd onverwachte problemen de kop kunnen opsteken.

Een reactie achterlaten