fbpx

Netflix bevestigt uitbreiding naar games

Netflx games

De streaming service Netflix heeft bevestigd dat-ie uitbreidt naar de gaming markt. De eerste games zullen mobiele titels zijn en worden zonder extra kosten aangeboden aan bestaande abonnees.

Het nieuws raakte bekend via een brief naar aandeelhouders van het platform. In het document, dat de website The Wrap kon inkijken, legt Netflix uit dat de uitbreiding naar games nog in de beginfase zit. Toch ziet het platform dit initiatief als een evolutie op vorige uitbreidingen:


“We zien gaming als een nieuwe categorie in ons aanbod, gelijkaardig als onze uitbreiding naar originele films, animatie en meer. Games worden toegevoegd aan het bestaande lidmaatschap van gebruikers, zonder extra kosten.”

Aanvankelijk zal Netflix zich concentreren op games voor mobiele toestelen. Dus die samenwerking met Sony op lange termijn is zeker nog niet uitgesloten. Wanneer de games voor het eerst droppen op de streaming service is niet duidelijk, al bleek uit een onderzoek van Bloomberg dat dat al in 2022 kan zijn.

Een reactie achterlaten