fbpx

‘Netflix voegt volgend jaar games toe aan zijn bibliotheek’

Netflix videogames

Netflix wil naar verluidt zijn bibliotheek aan films en series uitbreiden met games. Het streaming platform zou de eerste titels van het nieuwe medium volgend jaar willen aanbieden. En dat zonder extra kosten voor huidige abonnees.

Het nieuws duikt op via een vers onderzoek van Bloomberg. Zo heeft de nieuwssite uit goede bron vernomen dat het streaming platform vanaf 2022 videogames wil integreren in zijn aanbod. Hoe Netflix dat wil doen? En of de service daarvoor randapparatuur zal lanceren? Daar zijn voorlopig nog geen details van.


Wel heeft Bloomberg opgevangen dat het gaming initiatief van Netflix geleid wordt door voormalig Facebook, Oculus en EA Mobile topman Mike Verdu. Hoe de man dat gaat aanpakken is ook niet bekend, al weten we dat gaming eveneens een genre-categorie krijgt zoals alle tv-subgenres nu.

Cool is dat de uitbreiding naar games maandelijkse Netflix-kosten niet hoger maakt. Naast series en films kijken, kan je vanaf 2022 dan ook games spelen voor hetzelfde bedrag dat je nu betaalt. En daar zijn ze we zeker voor te vinden.

Hoe Netflix de uitbreiding zal doorvoeren is onbekend, maar wij gokken dat het platform sowieso nog een controller zal onthullen als het zover is.

Een reactie achterlaten