fbpx

Need for Speed combineert fotorealistische graphics met anime elementen

Need for Speed anime

De nieuwste Need for Speed wordt een behoorlijk unieke game. Toch wat de visuele stijl betreft. De racer die dit najaar verschijnt zou volgens de nieuwste geruchten fotorealisme combineren met anime-elementen. Ja, dat lees je goed.

Tijdens de nieuwste aflevering van zijn podcast Grubbsnaxx had gamejournalist Jeff Grubb het over de nieuwe visuele stijl van EA’s nieuwste racer. Zo zei de journalist dat Need for Speed zich afspeelt in een fictieve versie van Chicago genaamd Lake Shore City een fotorealistische look krijgt aangemeten met enkele gestileerde anime-effecten.


Hij vergelijkt het met een reclamespot voor een nieuwe wagen: “Terwijl de wagen rondrijdt in een stedelijke omgeving en alles er echt uitziet, vliegen er getekende vlammen uit de uitlaat. Dat is de visuele stijl die Criterion Games beoogt.”

Daarnaast zou volgens Grubb ook Autolog een comeback maken. De feature was een populaire invulling van een multiplayer-ervaring in Need for Speed: Hot Pursuit. Autolog werkte immers als een sociaal netwerk, die prestaties van al je vrienden in de game bijhoudt. Heeft je vriend bijvoorbeeld een sterke tijd neergezet op een bepaalde race? Dan krijg je meteen een uitnodiging om het beter te doen.

EA heeft nog maar weinig gelost over de nieuwe Need for Speed. Die staat gepland voor dit najaar en zou enkel naar next-gen platformen komen.

Een reactie achterlaten