fbpx

Naughty Dog overweegt games in first-person te maken

D.I.C.E. Summit draait op volle toeren in Las Vegas. Op deze beurs houden verschillende ontwikkelaars presentaties waarin ze de visie van hun studio uiteenzetten. Neil Druckmann, creative director bij Naughty Dog, verklapte tijdens een panel dat zijn team open staat voor andere cameraperspectieven.

Momenteel heeft Naughty Dog bij al hun games voor een third-person view gekozen. Hierbij hangt de camera achter het personage. Druckmann zei dat er bij de eerste The Last of Us nog getwijfeld werd over een first-person view, maar dat idee werd van tafel geveegd omdat de speler zich minder kon inleven in de personages. Hij vond het de juiste keuze om de camera heel dicht achter de personages te hangen, op die manier heb je volgens hem toch gedeeltelijk het gevoel van een first-person game. 


Voor toekomstige games zou het best kunnen dat ze kiezen voor first-person perspectief, maar uiteraard is dit nu nog niet aan de orde. De studio focust zich nu volledig op The Last of Us: Part II dat voorlopig nog geen officiële releasedatum heeft. De Zweedse Facebookpagina van PlayStation plaatste onlangs een bericht dat het tweede deel toch nog dit jaar verschijnt.

Een reactie achterlaten