fbpx

Naughty Dog bevestigt: volgend project is een standalone multiplayergame

naughty dog multiplayer

Ontwikkelaar Naughty Dog heeft momenteel zijn handen vol met de eerste standalone multiplayergame. De makers van onder andere The Last of Us en Uncharted bevestigden op Twitter dat hun nieuwe project een multiplayerproject wordt en ze op zoek zijn naar developers.

De studio heeft maar liefst 56 nieuwe vacatures open, gaande van programmeurs en animatoren naar productieleiders en audiodesigners. Op dit moment heeft Naughty Dog al meer dan 300 werknemers in dienst.

Opvallend genoeg deelde de studio verder geen details over de titel, al is de algemene consensus dat het zou gaan om de Factions multiplayer van The Last of Us 2. Volgens de vacatures zou de studio ‘hetzelfde niveau van kwaliteit en ambitie voor ogen hebben als de singleplayergames’.

Naughty Dog werkt al een hele tijd aan de multiplayer, dus de ontwikkelaar wil er duidelijk een nieuwe insteek aan geven. Wie zich de multiplayer van deel 1 herinnert, weet allicht nog dat het eigenlijk team-based deathmatches zijn, met enkele variaties.

Misschien wordt het een nieuwe en volwaardige co-op campagne zoals A Way Out? Of een multiplayer die zal evolueren zoals GTA Online?

De kans bestaat ook dat het helemaal niets met The Last of Us 2 te maken heeft en Naughty Dog een nieuwe IP en universum introduceert. Klinkt minder aannemelijk, maar het blijft een optie.

Een reactie achterlaten