fbpx

Nacon PS4 controller: beter dan de Dual Shock?

Sony kiest traditioneel symmetrische sticks voor zijn controllers. Maar is dat werkelijk beter dan de asymmetrische lay-out van die van Xbox One? Fabrikant Nacon stelt dat in vraag met zijn nieuwe lijn officiële PS4-controllers. Wij hebben uitgebreid de Asymmetric Wireless Controller getest. Een controller die even veel kost als Sony’s DualShock, maar speelt-ie ook even goed?

Nacon Asymmetric Wireless Controller


Comfortabel gamen

De mat zwarte Asymmetric Wireless Controller ziet er slick uit. Hij voelt lekker stevig aan en leunt qua design dichter aan bij een Xbox-controller dan bij de DualShock. Het apparaat ligt lekker in de hand, alleen vinden we de positie van de bovenste schouderknoppen best onhandig in het begin. Maar goed, dat hadden we bij de Xbox-controller ook.

Qua prestaties stelt Nacon’s asymmetrische controller niet teleur. Hij is even responsief als onze trouwe DualShock en na enkele rondjes Apex Legends zijn we die iets hogere schouderknoppen helemaal gewoon. Het hangt natuurlijk af van persoonlijke smaak, maar die asymmetrische sticks vinden wij een verademing om shooters te spelen. Alsof we net iets meer controle hebben over onze bewegingen.

In vergelijking met zijn grotere broertje – de Nacon Revolution Unlimited – richt deze controller zich eerder op de gewone gamer en heeft-ie niet het grote aantal customizingopties meegekregen. Wel cool is het knopje aan de onderzijde, waarmee je de status van de batterij kan nagaan. Die is trouwens behoorlijk sterk, want met één oplaadbeurt konden we gemakkelijk zeven uur spelen.

USB-killer

In de doos van de Nacon Asymmetric Wireless Controller vind je de controller, een usb-snoer om op te laden, en een bluetooth-dongle. En daarmee zijn we meteen aan het grote minpunt van deze Asymmetric Wireless Controller aangekomen. Hij mag dan wel draadloos zijn, je kan de controller niet gewoon verbinden met je PS4 via Bluetooth zoals de DualShock.

Je bent verplicht de Bluetooth-ontvanger in een USB-poort van je PS4 te pluggen. De dongle kan je plooien zodat je hem gemakkelijk in de USB-poort achteraan kan aansluiten. Geen probleem als je weinig randapparatuur hebt aangesloten, maar als je net als ons een harde schijf, headset receiver én een PlayStation VR headset in je PS4 hebt zitten, kan je zo’n extra USB-dongle missen als de pest. En da’s meteen het grootste minpunt ten opzichte van de DualShock.

Of je deze Asymmetric Wireless Controller van Nacon in huis moet halen, hangt af van je persoonlijke voorkeur. Ben je verknocht aan asymmetrische sticks of wil je dat na al die jaren ook eens uitproberen? Dan is Nacon’s PS4-controller een dikke aanrader. Wil je hiervoor geen USB-poort van je PS4 opofferen? Hou het dan gewoon bij je ouwe trouwe PS4-controller.

  • geslaagd alternatief voor DualShock 4
  • cool design
  • perfect voor shooterlovers
  • Bluetooth-ontvanger verplicht
  • vereist usb-poort

BESLUIT

Nacon biedt een waardig alternatief voor de DualShock, maar dan met asymmetrische sticks. Check best eerst of je nog USB-poort op je PS4 vrij hebt, want de controller werkt enkel met de bijgeleverde USB-dongle.

Een reactie achterlaten