fbpx

Na de ‘AAAA’ games van Ubisoft, gaat CD Projekt Red ‘AAAAA’ games maken

Witcher 4

Nadat de baas van Ubisoft zijn piratengame Skull and Bones niet omschreef als een triple A-blockbuster, maar een AAAA-game,  blijven anderen niet achter. De studio achter Cyberpunk 2077 en The Witcher laat weten dat het AAAAA-games ontwikkelt.

Triple A-games is een term die gebruikt wordt voor grote games met hoge productiewaarden. Toen Ubisoft zijn piratenavontuur Skull and Bones releasete en er 70 euro voor vroeg, verantwoordde grote baas Yves Guillemot de prijs door de game als een Quadruple A-game te omschrijven.


Dat Skull and Bones weinig positief ontvangen werd, zorgde voor extra hilariteit. Tijdens een recente Q&A Chat kreeg CD project Red de vraag of de AAA-status van Cyberpunk 2077 en The Witcher opnieuw gewogen wordt in het kader van Ubisofts statement. De ontwikkelaar antwoordde dat alle toekomstige games van de studio ‘AAAAA’ games zullen zijn.

De strijd om de A’tjes is alvast losgebarsten. Voor zolang de gamesector de astronomische kosten voor game-ontwikkeling kan volhouden natuurlijk…

Een reactie achterlaten