fbpx

Modern Warfare 3 vereist minstens 140 GB aan opslagruimte

COD MW3

Voor de Call of Duty-games heb je doorgaans heel wat schijfruimte nodig en ook voor Modern Warfare 3 is dat niet anders. Volgens Twitter account PlayStation Game Size heb je op PS5 maar liefst 140 GB nodig en daar is de multiplayer waarschijnlijk nog niet bijgerekend.

PlayStation Game Size gaat op zoek naar alle verse toevoegingen in de PlayStation Store. Onlangs werd Call of Duty update 01.30.000 ontdekt, met een downloadgrootte van zo’n 89,019 GB. Dat is de bestandsgrootte van het gloednieuwe Call of Duty HQ, een app die fungeert als een hub voor Call of Duty games en als launcher voor de meest recente titels.


Om Call of Duty: Modern Warfare 3 te spelen, is de app van 89GB een verplichte download. Vervolgens moet je ook de campaign downloaden die in twee delen is gesplitst. Het eerste deel bedraagt 18GB, terwijl het tweede bijna 33 GB groot is. Spelers in Europa moeten zelfs nog een extra bestand van 2 GB downloaden.

In totaal heb je dus al 140 GB gedownload zonder de multiplayer, die waarschijnlijk nog eens 30 à 40 Gb opslorpt. Tel daarbij nog een day one patch en de game gaat mogelijk over de kaap van 200 GB na enkele maanden vol updates. Ook op PC en Xbox worden de filesizes gelijkaardig.

Haal jij Modern Warfare 3 in huis? Misschien toch maar een extra SSD-kaart aanschaffen voor je PS5.

Een reactie achterlaten