fbpx

Microsoft wil heel graag Nintendo kopen

microsoft nintendo

Dat Microsoft zijn game-afdeling koste wat kost wil uitbreiden, heeft de uitgever de afgelopen jaren al bewezen. De tech-gigant nam Bethesda over en is momenteel in procedure om Activision Blizzard over te nemen. Tijdens de rechtszaak zijn nieuwe documenten gelekt waaruit blijkt dat Microsoft het liefste Nintendo wil opkopen.

Uit een van de gelekte interne mails blijkt dat Xbox-baas Phil Spencer overwoog – en nog steeds overweegt – om Nintendo te kopen. Ook Warner Bros. Games, de uitgever van Mortal Kombat 1, stond bovenaan Spencers lijst.


Spencer stuurde de mail in 2020 naar uitvoerend vice president en de marketingbaas van Microsoft. In de mail haalt Spencer aan dat de overname van Nintendo een goede zet zou zijn voor beide bedrijven.

Spencer drukt tegelijk ook zijn twijfels uit in de mail: hij is er zeker dat het Japanse bedrijf op een berg geld zit. Een overname zonder een buyout van aandelen via de beurs, zal niet mogelijk zijn.

Ook vindt hij dat Microsoft niet te agressief mag zijn in zijn aanpak, dus speelt Microsoft het spel op lange termijn. Of Spencer vandaag nog steeds zijn oog heeft op Nintendo, is niet duidelijk…

In dezelfde mail bespreekt Spencer ook de overname van Bethesda, die een feit werd in 2021. En zelfs Warner Bros. Games, de uitgever van Hogwarts Legacy en Mortal Kombat. Mocht een van de overnames (Bethesda of Warner Bros. Games) doorgaan, dan merkte Spencer op dat Microsoft veel relevanter wordt op vlak van videogames.

Benieuwd of Microsoft zijn plannen nog zal doorzetten.

Een reactie achterlaten