fbpx

Microsoft wil dat gamers hun Xbox zelf gaan repareren

Schermafbeelding 2021 10 11 om 23.35.46

Wie een defecte Xbox One of Xbox Series X in huis heeft, kan die in de toekomst mogelijk zelf gemakkelijk repareren. Onderzoek heeft aangewezen dat herstellingen door gebruikers veel milieuvriendelijker zijn, dus is Microsoft van plan om de nodige tools en instructies aan te bieden aan zijn klanten.

Het nieuwe beleid van Microsoft komt er na enkele bezorgdheden van aandeelhouders. Zo heeft de organisatie As You Sow, die de belangen van investeerders verdedigt, een onderzoek gevoerd naar de ecologische en sociale voordelen van gebruikers die hun consoles zelf mogen herstellen.


Na maandenlange onderhandelingen heeft de uitgever toegegeven. Zo zal Microsoft intern nagaan hoe het zijn ecologische voetafdruk (minder elektronisch afval en klimaatverandering tegengaan) kan verminderen door reparatierecht aan gebruikers te verlenen. Sterker nog, de uitgever zal tegen eind volgend jaar ook de nodige maatregelen nemen om het nieuwe beleid in te voeren.

Zo wil de uitgever vervangingscomponenten beschikbaar stellen voor consumenten, maar ook duidelijke instructies opstellen voor gebruikers om defecte stukken te vervangen.

Uiteraard kan dit een een gigantische ommezwaai betekenen voor de game-industrie. Het is nu mogelijk om je console zelf te repareren, maar dan ben je jouw garantie op het toestel sowieso kwijt. Ook is het verdomd moeilijk om de juiste componenten te vinden.

Nu Microsoft de wisselstukken, inclusief duidelijke instructies, veel toegankelijker wil maken voor gebruikers, is een reparatie van een console veel minder omslachtig. En ook nog eens beter voor het milieu. Al is het natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.

Een reactie achterlaten