fbpx

Microsoft werkte aan een Xbox Watch

Microsoft werkte enkele jaren geleden aan een eigen Xbox-smartwatch. Enkele afbeeldingen van het prototype zijn op de Finse techwebsite Suomimobiili opgedoken. Toen Microsoft in 2013 een matig succes boekte met zijn Windows Phone wou het meteen ook een smartwatch op de markt brengen.

Die smartwatch zou op de markt komen in 2015, maar werd om onbekende reden afgevoerd. Op het toestel is duidelijk het logo van Xbox te zien wat gaming gerelateerde functies suggereert. Wat die precies inhielden, is niet bekend.


Het prototype had een aanrakingsscherm van 1.5 inch en de mogelijkheid om te wisselen tussen bandjes. Zoals de Apple Watch dus. Het slimme horloge zou je Windows Phone van bewegingsdata voorzien en hoogst waarschijnlijk vooral als gezondheidswatch worden ingezet. Je kon de smartwatch ook opladen via een magnetische connector aan je tablet. Windows tablet welteverstaan.

Hoewel dit project werd stopgezet, bracht Microsoft in 2014 zijn Microsoft Band uit, helemaal toegespitst op fitness en sporten.

Xbox-Watch-2

Een reactie achterlaten