fbpx

Microsoft sluit deal voor 10 jaar Call of Duty op Nintendo

MWII

Microsoft en Nintendo hebben een overeenkomst gesloten om Call of Duty de komende 10 jaar naar Nintendo-consoles te brengen. Vanzelfsprekend op voorwaarde dat de overname van Activision door Microsoft voor 70 miljard dollar kan doorgaan.

Xbox-baas Phil Spencer maakte nieuws bekend via Twitter. In een reactie liet Spencer ook weten dat het  ookCall of Duty nog minstens 10 jaar naar Steam zal brengen.


Leuk nieuws voor Switch-bezitters die ook Call of Duty willen spelen. De shooter is nooit op de Switch verschenen omdat Activision de console – en dan vooral de extra ontwikkelingskosten die ermee gepaard gaan – niet interessant genoeg vond.

Wanneer Call of Duty eindelijk naar de Switch komt en in welke vorm, is niet duidelijk. Indien alle overheden de overname goedkeuren, zou de deal ten vroegste midden 2023 afgerond kunnen worden.

In ieder geval zet dit druk op Sony, dat pleit voor een weigering van de Microsoft-Activision deal bij verschillende overheden, omdat het ongelijke concurrentie in de hand zal werken. Sony vreest dat Call of Duty na verloop van tijd een Xbox-exclusive wordt.

Door een contract van 10 jaar te sluiten met Nintendo, wil Microsoft echter het tegendeel bewijzen. Een gewiekste move van Microsoft om de verschillende overheden gunstig te stellen.

Een reactie achterlaten