fbpx

Microsoft overweegt om Activision games niet langer te verkopen in UK

Microsoft overweegt om Activision Blizzard games niet meer te verkopen in Groot-Brittannië. De uitgever zou op die manier de overname van Activision Blizzard alsnog kunnen laten doorgaan.

Het nieuws dook op in een artikel van het immer betrouwbare Bloomberg. Zoals je weet, werd de overname van 70 miljard dollar door de Britse Competition and Markets Authority (CMA) afgekeurd. Microsoft ging in beroep, maar dat maakt het overnameproces nog langer. Europa heeft ondertussen de overname wel goedgekeurd.


Microsoft overweegt nu om het Verenigd Koninkrijk als afzetmarkt voor Activision Blizzard games te schrappen. Volgens Bloomberg heeft Brad Smith – grote baas van Microsoft – volgende week een onderhoud met de Britse kanselier Jeremy Hunt om zijn teleurstelling te uiten over de beslissing van de CMA.

Zo wil Microsoft alle bezorgdheden omtrent de overname op een constructieve manier wegnemen. Smith zal daarnaast ook met het juridische team van Microsoft samenzitten om te bekijken hoe het bedrijf de beslissing van de CMA kan benaderen.

Als de Britse overheid zijn beslissing niet herziet, is Activision bereid de gameverkoop in de Britse regio stop te zetten. Wat betekent dat de zowel de digitale stores als winkels geen Call of Duty, Diablo of andere game van Activision Blizzard meer zullen verkopen.

Allicht wil Microsoft op deze manier extra druk zetten op het Britse hof van beroep dat eind juli de zaak pleit. Want een markt zoals Groot-Brittannië gaan uitsluiten? Dat lijkt ons best verregaand. Volgens analisten zou de uitgever echter in theorie games kunnen blijven verkopen in de regio, maar dan via een Europese verdeler.

Een reactie achterlaten