fbpx

Microsoft onthult tweede next-gen console Xbox Series S

xbox series S

Na een resem gelekte info, heeft Microsoft officieel de Xbox Series S onthuld. De minder krachtige versie van de Xbox Series X wordt een stuk smaller en doet het zonder diskdrive. De console kost €299 en zou samen met zijn grote broer gelanceerd worden op 10 november.

De Xbox Series S is een stuk smaller dan de Xbox Series X en heeft een klassiek wit design met een kenmerkende cirkelvormige koeling. Volgens Microsoft mag je ondanks het goedkopere prijskaartje een next-gen performance verwachten. Al moet Microsoft op technisch vlak toch toegevingen gedaan hebben. Eentje weten we al: de Xbox Series S heeft geen disklezer en is dus volledig digitaal.


Al twee jaar lang doen geruchten over een goedkopere versie van de Xbox Series X de ronde en eindelijk krijgen we die nu ook te zien. Microsoft maakte het nieuws officieel nadat de Amerikaanse Microsoft insider Brad Sams een gelekte afbeelding van de console toont op zijn YouTube-kanaal. Die bleek afkomstig van een trailer.

Op Twitter dook ook deze nacht ook een stukje van die trailer op die beide next-gen consoles naast elkaar zet. Windows Central bevestigde dan weer het nieuws en de prijzen: zo zou de Xbox Series X €499 kosten. Hoewel Microsoft de precieze lanceerdatum nog niet heeft gecommuniceerd zouden beide consoles vanaf 10 november te koop zijn.

Xbox Series S

Een reactie achterlaten