fbpx

Microsoft is zelf verantwoordelijk voor gigantisch Xbox lek

Xbox

Afgelopen dagen lekten er een heleboel details van Microsofts toekomstplannen. Zo kwamen te weten dat Microsoft werkt aan een nieuwe versie van de Xbox Series, Nintendo in zijn vizier heeft en een heleboel Bethesda-games in de pijplijn. Opvallend genoeg was Microsoft zelf verantwoordelijk voor het lek.

Alle gelekte documenten werden ingezet als bewijsmateriaal in de rechtszaak tegen de Amerikaanse Federal Trade Commission. Volgens Bloomberg werden de documenten per ongeluk en door Microsoft zelf geüpload naar de website van de Amerikaanse justitie.


Ook de aangestelde rechter voor de zaak bevestigde dat Microsoft het gerecht een link toestuurde met alle geüploade documentatie. Microsoft zette per ongeluk die link ook op de publieke website die de rechtszaak tussen de FTC en Microsoft toelicht. Waardoor iedereen de vertrouwelijke documenten kon inkijken.

Ondertussen lacht Xbox-baas Phil Spencer de ernst van de zaak op Twitter. Spencer vindt het sneu dat het harde werk van de interne ontwikkelingsteams bij Microsoft op dergelijke wijze publiek gemaakt werd. Maar tegelijkertijd merkt hij op dat het gaat om oude documenten. En dat alle echte plannen pas in de toekomst gedeeld worden.

Gezien de reactie, geloven een heleboel fans dat het lek bewust was. Of dat zo is, zullen we allicht nooit weten…

Een reactie achterlaten